
Ingrediënten
- 3 eieren (gesplitst)
- 1 eetlepel suiker
- 100 gram pure chocolade
- potje sinaasappeljam
Keukenbenodigdheden
- Keukenweegschaal
- Magnetronbestendige schaal voor het smelten van de chocolade
- Mixer met gardes
- Spatel
- Glaasjes of schaaltjes voor het serveren
Bereiden
- Splits de eieren.
- Doe de eiwitten in de mixer en mix het met de eetlepel suiker tot een stevig schuim.
- Smelt ondertussen de chocolade in de magnetron. Roer na elke 30 seconden door totdat het gesmolten is.
- Laat de chocolade ietsjes afkoelen en voeg dan de eidooiers toe. Roer dit goed door elkaar.
- Schep vervolgens de helft van het eiwit door het chocolademengsel. Vouw het er met de spatel voorzichtig doorheen.
- Voeg dan de andere helft van het eiwit toe en vouw het voorzichtig door tot een glad mengsel.
- Schep de chocolademousse in glaasjes en doe de sinaasappeljam er bovenop. Of er doorheen, wat jij lekker vindt!
- Zet de chocolademousse even in de koelkast en genieten maar!
Veel bakplezier en eet smakelijk!